SCENISK READING 2022

ROLLISTA


SCENISK READING 2022

EMMA KARLSSON

UNGA ESTHER

Emma Karlsson började redan som barnskådespelerska vid 9års ålder och medverkade redan då ett flertal föreställningar på Lisebergsteatern i Göteborg och Intiman i Stockholm. 2014 gjorde hon rollen som Lisle i musikalen Sound of music på Lisebergsteatern och året därefter åkte hon på Sverige turné med föreställningen Pippi flyttar in, där hon spelade huvudrollen, Pippi Långstrump. Hon utbildad sig på Performing arts school och tog examen 2019 och har efter det medverkat i Peter Pan 2, Annie och Pippi på de sju haven mm.


I musikalen spelar Emma Unga Esther.

PETTER SKOGLUND

MIKAEL

Petter har arbetat som musikalartist och skådespelare sedan 2017. Han har medverkat i flera produktioner på Stockholms Stadsteater, men även jobbat med film och turnerande verksamhet. Han tog examen från Stockholm Musikalartist Utbildning 2022 och har innan det studerat fysiskt skådespeleri, dans och handstående. Han har över 15 års erfarenhet av Parkour, akrobatik och stunt, som han också aktivt utövar.


I Inte Ensam spelar Petter Mikael.

JESPER NILSSON

ERIC & UNGA ERIC

Jesper är en frilansande musikalartist med rötter i Norrlands inland och en masterexamen från Mountview Academy of Theatre Artsi London. Tidigare skolår tillbringade han på Musikalakademienutanför Umeå.


Som musikalartist har Jesper spelat Lewis i Pippin (Bernie Grant Arts Centre, London), Prince Charming i Cinderellapantomim (turné, London), jobbat som showartist utomlands och gestaltade senast "Erich i Hola" i utomhusproduktionen avDet Stora Oväsendet, regisserad av Helena Svartling.


Nu får vi se Jesper spela Eric & Unga Eric i musikalen.

AURORA BOROTINSKIJ

MORMOR & FARMOR

Aurora är utbildad inom klassisk sång, opera och teater. Hon har studerat på Birkagårdens Folkhögskola, Kulturamas klassiska sånglinje, Stockholm operastudio och Lyric Operastudio Weimar, Tyskland. Hon har även gått den tvååriga skådespelarlinjen på Calle Flygare teaterskola i Stockholm.
Bland roller som Aurora har gjort kan nämnas Grevinnan i Figaros Bröllop, Första damen och Första gossen i Trollflöjten, Ida i Läderlappen och Irma i Louise. Hon har också framträtt i Sverige, Danmark och Finland med duon Skandinavien i ord och ton samt varit korist på Operafestivalen i Savonlinna, Finland där hon bland annat deltog i operorna Lohengrin, Tosca, Aida och Don Giovanni.

Aurora spelar nu rollerna Mormor & Farmor i Inte Ensam - en musikal.

JIM ÄNGLYKKE

EVEN

Jim är en musikalräv från Varberg, västkustens pärla. Han började sin resa med amatörproduktioner såsom Rocky Horror Show, Blood Brothers och RENT. 2016 tog han sin examen vid Performing Arts School och har sedan dess figurerat i teater- och musikalproduktioner i såväl Sverige som internationellt. We Will Rock You, Elf och An American in Paris är några av hans musikalmeriter men han har också en fot i operans värld där han så sent som i somras gestaltade hovman i Verdis enastående verk Maskeradbalen. Jim är dessutom sedan två år tillbaka student vid Kungliga Musikhögskolan där han studerar klassisk sång.


I "Inte Ensam - en musikal" spelar Jim rollen som trickstern och sladdertackan Even.

SARA ENGLUND CAHLING

ESTHER

Sara Englund Cahling är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg och har medverkat och gjort roller i flertalet stora musikalproduktioner så som Jekyll&Hyde på Malmö Opera, The Producers på Lorensbergsteatern, Legally Blonde på Nöjesteatern i Malmö, arenaturné med Jesus Christ Superstar och Mary Poppins och Chess på Göteborg Operan. I Chess fick hon även ta över och spela den kvinnliga huvudrollen Florence sista delen av spelperioden. Mellan 2018-2020 medverkade Sara i Magnus Ugglas föreställning Varning på Stan nu mår Kung i baren illa igen på Göta Lejon och Rondo och under förra säsongen såg vi henne i rollen som Grace Farrell i Annie på Intiman. Sara har även skrivit en enmansföreställning, En kvinna-Ett liv som hon återkommande spelat på scener som Klara Soppa, Göteborgs Stadsteater och Spira i Jönköping. Utöver att själv stå på scen skapar och producerar Sara, via sitt företag Sproduction AB, underhållning framförallt riktat mot företag. Det har blivit allt från större galor i arenaformat till middagsunderhållning och specialskrivna föreställningar.

Sara spelar Esther i musikalen.

STINE HOUE GUSTAFSSON

VILA

Stine är nyexaminerad musikalartist från Performing Arts School där hon tog sin examen nu sommaren 2022. Innan dess har hon även studerat vid Markaryds Folkhögskola där hon gick Show och Musikal-linjen.


Stine har man kunnat se som dansare på West Pride i Göteborg, skådespelare i Borås Djurpark under halloween och påsk-säsong samt som figurant på ”Christmas by Wallmans” i Kungsportshuset. I hennes årgångs avslutningsföreställning på PAS spelade hon rollen ”Annika” i ”Bingo! The Winning Muiscal” samt ensemble i ”Waitress”. Under sommaren har hon arbetat som skådespelare på Tomteland i Mora. Nu är Stine med i "Inte Ensam - en musikal" som rollen Vila. 

FRIDA LINNELL

CELINE & UNGA CELINE

Frida är skådespelerska och sångerska utbildad vid Högskolan för Scen och Musik (Artisten) i Göteborg 2017-2020. Frida har stått på scenen i flertalet produktioner de senasteåren, bl.a. i Brecht's Herr Puntila och hans dräng Matti på Göteborgs Stadsteater, i rollen som Hjärter Dam i Alice i Underlandet på Kristianstad Teater och i Skansens interaktiva familjeteaterföreställningar på Lill-Skansenteatern.

Frida brinner för kreativa processer och skapandet av nya musikalverk,och har deltagit i flera av de workshops och readings som blivit möjliga genom "Musikalplattform- ett samarbete kring nyskriven, svensk musikal" (Raoul, Pojkarna, Kära Anna). Mest uppmärksammad är hon för hennes tolkning av Alex i läsningen av Kära Annaunder Musikalsymposiet på Spira imaj 2020. Frida frilansar inom flera konstnärliga områden med både talad och sjungen teater, film samt med dubbning och röstskådespeleri.

Frida spelar nu rollen Celine & Unga Celine i "Inte Ensam - en musikal.

JENNA GILLINGER

ELVIRA & UNGA ELVIRA

Jenna är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg och arbetar som skådespelare & sångare både på scen & framför kameran sedan drygt 15 år tillbaka. Hon är även flitigt anlitad koreograf samt röstskådespelare. Samtidigt som Jenna håller dessa bollar i luften är hon just nu student vid kandidatutbildningen Inredningsarkitektur & möbeldesign på Konstfack där hon tar sin examen våren 2023 & ser fram emot att få ännu en boll att jonglera!


Jenna gestaltar rollen Elvira.

EDWARD AHLSTRÖM

MORFAR

Edward Ahlström, basbaryton, har studerat musikvetenskap och medicin vid Uppsala universitet samt är utbildad inom klassisk sång och opera på Birkagårdens folkhögskola, Kulturama, Stockholm operastudio och Lyric Opera studio Weimar, Tyskland. Han har tidigare gjort roller som Talaren och Sarastro i Trollflöjten, Bartolo och Antonio i Figaros bröllop, Fadern i Louise och Frank i Läderlappen.


I Inte Ensam - en musikal spelar han Morfar. 

DAVID LINDELL

GURRA

Våren 2020 tog David examen från musikalutbildningen på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Efter det har han jobbat med både musikal och teater och man har bland annat kunnat se honom i roller som Gabe i Next to Normal på Svenska Teatern i Helsingfors, Romeo i Lilla Beddinge Teaters föreställning Julia Capulet och Ziegfeld Tenoren i Funny Girl på Malmö opera.


Nu spelar David Gurra i "Inte Ensam - en musikal."