INTE ENSAM
OM MUSIKALEN


Inte Ensam - en musikal av Elin Uvia Salas


“ Inte ensam - en musikal ” är ett nytt och unikt tillskott till den svenska musikalscenen. Vi får följa en kvinnas historia ur ett kvinnligt perspektiv, där minnena från en nedbrytande och destruktiv relation blandas med moderskap, kärlek, vänskap och självförverkligande. Med musik som spänner över genrerna musikal, pop, rock, latin, hiphop och R'n'B berättas en historia på ett drabbande, men också underhållande och igenkännande sätt.”

"Verket kan tala till alla men har en unik ton i hur den berättar en kvinnas historia"

Regissör, man 50 år

"Tycker alla ska se denna! "

Teaterproducent, man 53 år

"Mer sevärd än de flesta stora musikalerna som visas om och om igen"

Verksamhetsansvarig Fryshuset, kvinna 51

OM PROJEKTET


Inte Ensam - en musikal är en idé sprungen ur två kvinnliga musikalartisters önskan att införa nytt material i den svenska musikalrepertoaren. En vilja att skapa moderna historier som handlar om kvinnor och den tid vi lever i idag som skapar igenkänning och underhållning.


Vi vill bidra till jämlikhet i fördelningen av kvinnliga arbetstillfällen i ledande roller både på och bakom scenen. Inte Ensam har kvinnliga manusförfattare, producenter, kompositörer och regissörer.  


Projektet såg sitt ljus under pandemins mitt under 2020 och har jobbats med på heltid med både ideella krafter och med hjälp av stöd från svenska kulturrådet.
Vi arbetar mot att bli ett fullfjädrat produktionsbolag i framtiden med transparens i branschen där duktiga artister och yrkesutövare ska erbjudas arbeten på en öppen och välbetalt marknad.